Ordinace dětského praktika v Hrádku se přestěhovala do nových prostor v ulici 1. Máje

23. 5. 2023

Ordinace praktického lékaře pro děti a dorost, kterou v Hrádku provozuje Rokycanská nemocnice, působí od pondělí v nových prostorách. Hrádecká radnice totiž letos dokončila první etapu rekonstrukce prvorepublikové vily v ulici 1. Máje 38, v níž obnovuje zdravotnické středisko. Kromě dětského praktika působí ve vile i interní a diabetologická ambulance a do budoucna by měl přibýt i ženský lékař. Ordinační doba dětského lékaře zůstává stejná jako dosud. A nadále lékař registruje i nové pacienty. Změnilo se jen telefonní číslo do ordinace. Nové je 778 725 342 a k dispozici je vždy v ordinační době ambulance.

Praktický lékař
pro děti a dorost
v Hrádku

Nová adresa

ul. 1. Máje 38, Hrádek

Nový telefon

Ordinační doba zůstává
  • PO | 8 - 10  (nemocní)
  • ÚT | 8 - 10  (nemocní)
           10 - 12  (prevence, kontrola, admin)
           13 - 15  (novorozenci, návštěvy)
  • ČT | 8 - 10  (nemocní)
           10 - 12  (prevence, kontrola, admin)
  • PÁ | 14 - 17 (objednaní - MUDr. Starková)
  • Odběry krve - PO, ÚT, ČT  | v 7:30
  • Mimo ordinační dobu a v době dovolené zajišťuje péči ordinace PLDD v nemocnici, která má přístup do databáze pacientů PLDD Hrádek - tel. pro konzultace 371 762 110

„Tato vila patřila původně místním železárnám, které zde měly administrativu a bydleli zde její představitelé. V 60. letech se ale přestavěla na malometrážní byty a o další desítky let později zde vzniklo zdravotnické středisko. To zde působilo až do roku 2007, kdy nový majitel vilu opět upravil na byty, ale jinak o nemovitost ani zahradu příliš nepečoval. Když ji tedy před čtyřmi lety prodával, rozhodla se radnice, že ji koupí, opraví a vrátí sem lékařské ordinace,“ popisuje starostka Hrádku Marcela Sobotková s tím, že bylo třeba vilu napřed vyklidit, zbavit ji přístavků, vysušit a upravit dispozice pro potřeby ordinací a pacientů.

Zároveň nechala radnice sanovat zahradu od přerostlých neudržovaných stromů a nechala vysadit nové a dále zasít trávu, vytvořit parkovací místa a dále vila získala i bezbariérový přístup. První dvě ordinace se nachází v prvním podlaží.

Ambulance dětského praktika nejen, že je v rekonstruovaných prostorách, ale má kompletně i nový nábytek a vybavení. „V čekárně je kromě sedaček i dětský koutek na hraní a samozřejmě toaleta. V samotné ambulanci pak veškeré potřebné vybavení a výzdoba tak, aby se tu děti, i když přicházejí se zdravotními potížemi, cítily příjemně. Věříme, že naši pacienti i rodiče změnu uvítají a bude se jim zde líbit,“ říká primářka dětského oddělení Rokycanské nemocnice Jaroslava Paduchová s tím, že ordinace mají vyhrazená i parkovací místa přímo v ulici před vilou.

Provoz hrádecké ordinace praktického lékaře pro děti a dorost je každé pondělí, úterý, čtvrtek v dopoledních hodinách a pátek odpoledne. Mimo to ale mohou pacienti navštívit i dětskou ambulanci přímo v nemocnici. „Do ordinace můžeme registrovat nové pacienty. Kapacity máme dostatečné. Pokud by jich přibylo větší množství, jsme připraveni ordinační dobu v Hrádku dle potřeby rozšířit,“ doplňuje primářka.

Ordinace PLDD v ROkycanech a Hrádku nabízí

Ordinace PLDD - Hrádek - 1. Máje 38  | 778 725 342 (volat v ordinančí době ambulance)

Ordinace PLDD - Rokycany  - Voldušská 750 (nemocnice)  |  371 762 110