Už všechny nemocnice skupiny mají nové weby. Tento týden ho spustila i klatovská

15. 8. 2019

Počínaje tímto týdnem používají už všechny nemocnice Plzeňského kraje novou webovou prezentaci. Jako šestá ze šesti nemocnic ji toto pondělí spustila Klatovská nemocnice. Nové weby využívají nový vizuální styl skupiny, nahradily dosavadní graficky i funkčně zastaralé internetové prezentace, zjednodušila se struktura stránek a prostředí administrace je již připraveno pro editaci webů všech nemocnic současně.

"Weby se vytvářely a spouštěly postupně od loňského jara. Vzhledm k široké nabídce péče v nemocnicích nebo i vzhledem k rozsáhlému seznamu náležitostí, které musí weby obsahovat, jsme pracovali s enormě velkým množstvím informací, dokumentů a se složitou strukturou, kterou jsme se snažili udělat co nejlogičtější a uživatelsky nejsnazší. Věřím, že se nám to podařilo a návštěvníci najdou všechny potřebné informace rychle a na co nejmenší počet kliků," říká mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška s tím, že nemocniční weby mají přes 650 samostatných stránek nebo bloků, je na nich 180 dokumentů ke stažení a v současnosti téměř 1100 fotografií.

Při takovém množství dat není možné zaručit například úplnou gramatickou bezchybnost stránek nebo trvalou funkčnost všech prokliků. Zároveň je pochopitelné, že některé informace mohou uživatelé hledat i jinými cestami, než jaké jsou v menu vytvořeny. "Pokud by měl kdokoli námět na zlepšení webu, našel by chyby nebo špatně fungující odkazy,  budeme rádi, pokud nás na to upozorní, abychom chyby odstranili a web učinili uživatelsky maximálně vstřícný a přátelský," doplňuje Jiří Kokoška.

Náměty je možné zasílat na mail press@nemocnicepk.cz. Předmět mailu začněte označením "WWW".

Úvodní stránka webů nemocnic Plzeňského kraje.