Rokycanský deník: Michaela s Danou opět potěšily dětské pacienty

11. 3. 2019

NAPSALI O NÁS

Při transportu vyšetřovacího lůžka pro malé pacienty Rokycanské nemocnice se včera důkladně zapotily Michaela Nídelová a Dana Jágrová. Šlo o jeden z dárků pro dětské oddělení, s nímž ženy spolupracují už tři roky. V sobotu 9. března takto informoval Rokycanský deník.

„Nevěřily bychom, jak jsou zdravotnické pomůcky drahé. Lehátko, které najde uplatnění v odborné ambulanci stojí deset tisíc. K tomu jsme pořídily optotyp na vyšetření zraku za osm tisíc. Je vhodný pro malé i odrostlejší děti,“ sdělily dámy, které přispěly i spolku Korálky šesti tisíci a do koruny tak utratily výtěžek charitativních vánočních akcí. Jednak šlo o bazárek a další aktivitou se stal koncert pěti kapel. Bez nároku na honorář dorazily do sálu Střelnice z Rokycan a Strašic skupiny Chuan Pedro Rodriges, Nízká úroveň, Sex Deviants, Budulínek i Petr a písně.

Během tříletých kontaktů se díky obětavým spolupracovnicím podařilo získat zhruba 200 tisíc korun. „Bylo nakoupené povlečení, opravené podlahy a část pokojů prokoukly. Jenže je to běh na dlouhou trať,“ povzdechla si primářka Jaroslava Paduchová.

Copyright ©2019 Nemocnice Plzeňského kraje, a.s.