Pokles covidových pacientů pokračuje

16. 4. 2021

COVID, AKTUALIZOVÁNO - 16. 4.

V nemocnicích Plzeňského kraje pokračuje pokles počtu pacientů, kteří se léčí z onemocnění covid. V nemocnicích akutní péče bylo dnes dopoledne hospitalizováno 98 covidových pacientů, z nichž 20 bylo na lůžkách intenzivní péče. V nemocnicích tedy pozvolně probíhá přeměna covidových stanic na necovidové a návrat do původního režimu včetně postupné obnovy plánované operativy.

Konstantně s počtem nemocných klesá také počet PCR testů. Počet antigenních testů klesá z důvodu povinného testování různých skupin se snižuje jen pozvolna.

Statistiky očkování za všechna očkovací místa v Plzeňském kraji jsou aktualizována každý den ve stránce o očkování zde.

Vývoj počtu pacientů hospitalizovaných kvůli nemoci covid v nemocnicích Plz. kraje*

16.10. 23.10.  6.11. 13.11. 27.11.  4.12. 18.12.  4.1. 12.1.  22.1.  2.2.   9.2. 16.2. 23.2.  2.3.  9.3. 16.3. 23.3. 26.3.  2.4.  9.4. 16.4.
hospitalizace 60 110 170 120 75 45 70 110 135  115 140 155 173 200 260 281 292 231 222 159 160 98
...z toho na JIP/ARO 5 5 15 10 10 10 5 5 10 15 15 15 20 29 35 46 49 36 34 39 27 20
*jedná se pouze o pacienty v Domažlické, Klatovské, Stodské a Rokycanské nemocnici. Čísla nezahrnují pacienty fakultní ani dalších nekrajských nemocnic na území kraje.

Copyright ©2021 Nemocnice Plzeňského kraje, a.s.