Studenti zdravotnické fakulty se zajímali o praxi v nemocnicích kraje

4. 10. 2018

Stovky studentů se přišly ve středu 3. října informovat ke stánkům nemocnic Plzeňského kraje v rámci akce Den s Fakultou zdravotnických studií. Nabízíme praxe, brigády i budoucí zaměstnání.

Do chvílemi přeplněné učebny, ve které našly útočiště zástupci všech našich nemocnic – Klatovské, Domažlické, Stodské, Rokycanské, Horažďovické a Svaté Anny – se hrnuly zástupy studentů všech nelékařských oborů. Zájem o získání praxe mají jak všeobecné sestry, tak budoucí ergoterapeuti či fyzioterapeuti. „Jednoznačně je to pozitivní věc, že je o nás ze strany studentů zájem, protože to znamená, že jsme atraktivní nejen pro pacienty, ale i pro budoucí zaměstnance,“ uvedl předseda představenstva Nemocnic Plzeňského kraje Marek Kýhos.

Mezi studenty, kteří se přišli na akci podívat, byla také Aneta Kovačiková, studentka 3. ročníku Fakulty zdravotnických studií. „V minulém ročníku jsem byla na praxi ve Stodské nemocnici. Studuji na porodní asistentku a ve Stodě se mi moc líbilo. Byla tam skvělá parta,“ uvedla.

Nemocnice Plzeňského kraje nabízí studentům středních, vyšších odborných a vysokých škol několik programů. „Jednak je to individuální odborná praxe v našich nemocnicích, ale nabízíme také trainee a stipendijní programy. Zájem je i o program Žij srdcem, v rámci kterého budoucím absolventům pomáháme při nástupu do práce například s hledáním ubytování,“ vysvětlila Kateřina Tobiášová, manažerka řízení lidských zdrojů.

Copyright ©2019 Nemocnice Plzeňského kraje, a.s.