Mimořádná opatření Rokycanské nemocnice

13. 3. 2020

OPATŘENÍ, AKTUALIZUJEME

Vzhledem k epidemiologické situaci a ve snaze chránit pacienty, zdravotnický personál a obecně veřejné zdraví přistupuje Rokycanská nemocnice k následujícím opatřením. Děkujeme, že s ohledem na sebe, své blízké a veřejný zájem naše zpřísněná opatření chápete a respektujete.

Kontrolní bod

Před hlavním vchodem do nemocnice je zřízen (od 17. 3.) kontrolní bod. Zde monitorujeme všechny příchozí pacienty. Při vstupu do nemocnice se zde zastavte. Jedná se o preventivní opatření. Nemocnice je v provozu a poskytuje nezbytnou akutní zdravotní péči.

Omezení odkladné péče

Rokycanská nemocnice  omezuje odkladnou péči - konkrétně omezuje plánovaná ošetření a kontroly chronických pacientů a plánovanou operativu.  Omezení se netýká pacientů s akutními zdravotními potížemi a nemocných, u nichž by hrozilo nebezpečí z prodlení. Zároveň se omezení netýká akutní neplánované operativy a operací nádorů (postup individuální dle domluvy s lékařem).

Recepty / Lékárny

Pacientům, kteří to budou vyžadovat budeme zasílat e-recepty, aby si mohli bezproblémově vyzvedávat svoje léky v lékárně. Formu e-receptů přímo doporučujeme. V lékárnách pak vyžadujeme bezkontaktní předávání. Podrobná doporučení k návštěvě lékáren zde.

Zákaz návštěv

V nemocnci platí zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů. Info zde

Výzva zdravotníkům, kteří nyní nepracují ve zdravotnictví

Krajský úřad Plz. kraje vyzývá všechny osoby se způsobilostí k výkonu zdravotnického povolání, které nejsou zaměstnané ve zdravotnických zařízeních, aby se v této nelehké době spolupodílely na poskytování zdravotních služeb a přispěly k ochraně zdraví občanů ČR. Info zde

Copyright ©2020 Nemocnice Plzeňského kraje, a.s.